Korte films voor een soundtrack (deel 2)

Meer muziek en meer korte fragmenten. Zie het eerste deel voor iets meer uitleg over het ontstaan van deze verhaaltjes.

AFI – Silver and cold

Een vrouw ligt in een ziekenhuisbed. Haar man houd haar hand vast en kijkt haar indringend aan. Hij probeert niet naar de apparatuur te kijken waaraan ze verbonden is. Dan staat de vrouw langzaam op, glimlacht en trekt met een ruk alle snoeren uit haar lichaam. Ze laat zich in een rolstoel zakken en kijkt de man uitdagend aan. Hij lacht, en met een een duw rolt hij haar sprintend de gang in, naar de uitgang.

Cloud cult – Everybody here is a cloud

Een kamer zit vol mensen tijdens een verjaardag, maar niemand praat. Iedereen kijkt elkaar aan, niet wetend wat ze moeten zeggen. Een klok tikt op de achtergrond en lijkt steeds harder te tikken. Dan kijkt er iemand naar de klok en staat an plotseling iemand op en glijdt door de ruimte.Een voor een staat iedereen op en voegen zich bij de glijdende persoon. Ze pakken elkaars handen vast en langzaam maar zeker veranderd het in een dansend groepje. Dan eindigt de dans in innig omhelsende stelletjes.

Machine head – Days turn blue to gray

Een jongen zit achter een loket van een gemeente, waar een hele rij mensen voor staat te wachten. Het is een chagerijnige massa mensen met enorme rotvragen. De jongen probeert aardig te blijven, te glimlachen maar het zweet breekt hem steeds meer uit. Als hij er genoeg van heeft draait hij het bordje “loket open” om waardoor het loket gesloten is, en loopt naar het toilet. Hij kijkt in de spiegel, wast zijn gezicht. Hij probeert weer te glimlachen, maar de glimlach wordt een grimlach. Hij stroopt zijn mouwen van zijn overhemd op, schopt de deur op en loopt terug naar het loket. Hij draait het bordje weer om, om bij de eerste schreeuwende klant meteen terug te schreeuwen. De klant vertrekt. Met een genoegen ploft hij in de stoel neer en roept “volgende!!”

Keith Caputo – Dew drop magic

In een klas zit een jongetje een toets te maken. Hij kan zich maar moeilijk concentreren. Hij heeft slecht geleerd, en gelooft niet dat hij de test goed gaat maken. Als een bezetene schrijft hij maar zo lang mogelijke verhalen om iets goed te doen. Dan ziet hij een poster met daarop Maria. Hij kijkt naar z’n blaadje, dan weer naar de poster, staat dan op en loopt huppelend de klas uit.

Monster Magnet – Goetterdaemerung

God staat voor een spiegel, en ziet de duivel terug kijken. Als hij naar beneden kijkt ziet hij alle ellende op de wereld. Machteloos kijkt hij toe, want hij kan niks doen. Hij kan alleen rondlopen in zijn glazen, lege paleis. Zuchtend gaat hij zitten en pakt een boek. Het is de bijbel. Met een pen maakt hij aantekeningen in de kantlijn voor een volgende wereld.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Ongehoorde geluiden en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s